تکنولوژی تشخیص حرکت در دوربین مداربسته

امروزه برای آسودگی خاطر و برقراری امنیت از دوربین‌های مداربسته استفاده می‌شود. با پیشرفت تکنولوژی قابلیت‌های متفاوتی به دوربین‌ها اضافه می‌شود. با کمک این قابلیت‌ها می‌توان با دقت و حساسیت هر چه بیشتر تصویرها را ضبط کرد. تکنولوژی تشخیص حرکت یکی از این قابلیت‌ها می‌باشد.

تکنولوژی تشخیص حرکت بدین صورت عمل می‌کند که تغییرات یک فریم نسبت به فریم دیگر را بررسی می‌کند. اگر تعداد پیکسل‌ها به طور محسوسی تغییر کند، دوربین در صورت مجهز بودن به آلارم هشدار می‌دهد. البته درجه حساسیت این قابلیت را می‌توان تنظیم کرد‌. این قابلیت زمانی کاربرد دارد که منطقه خاصی از حساسیت بالایی برخوردار بوده و تغییرات آن مهم ‌باشد. یکی از مزیت‌های این قابلیت این است که به محض تشخیص حرکت، ضبط تصویرها را شروع می‌کند.

 

تشخیص حرکت در دوربین مداربسته

مزایا تکنولوژی تشخیص حرکت

استفاده از این تکنولوژی مزیت‌های زیادی برای افراد به همراه دارد. از جمله این مزیت‌ها می‌توان به صرفه جویی در زمان، هزینه و فضای ذخیره سازی اشاره کرد.

هنگامی که صحبت از صرفه جویی در هزینه می‌‌شود، می‌توان به استخدام نیروی انسانی اشاره کرد. البته داشتن نیروی انسانی باز هم  درصد خطا را کم نمی‌کند. دوربین‌هایی که مجهز به ‌تشخیص حرکت نیستند، نیروی انسانی آن‌ کسب و کار باید مانیتورها را کنترل کنند و با وجود خستگی چشم در مدت طولانی در صد خطا افزایش می‌یابد. با وجود این تکنولوژی دیگر نیازی به داشتن افرادی برای کنترل مانیتورها نیست و دوربین به محض تشخیص شروع به ضبط کرده و پس از توقف حرکت و تغییر نکردن پیکسل‌ها، ضبط متوقف می‌شود.

از دیگر مزیت‌های استفاده از این قابلیت صرفه جویی در زمان است. هنگامی که ویدئو‌ها فقط هنگام تشخیص حرکت ضبط شوند و هشدار برای فرد ارسال شود؛ فرد به مانیتور مورد نظر مراجعه کرده و تصویر را می‌بیند. در این راستا فرد انرژی کمتری نیز صرف اینکار می‌کند.

 

یکی از دیگر از مزیت‌هایی که این قابلیت به همراه دارد، بهینه سازی فضای ذخیره می‌باشد. با داشتن این قابلیت، تصویر در صورت داشتن تغییرات و تشخیص حرکت ضبط شده و پس از عدم تشخیص حرکت متوقف می‌شود. از آنجایی که فضای ذخیره سازی گاها محدود بوده و هارد دیسک‌های متفاوتی در دوربین‌ها و دستگاه NVR استفاده می‌شود، این قابلیت منحصر به فرد است.

از سوی دیگر تهیه دوربین مداربسته با وجود چنین قابلیتی امنیت محل مورد نظر را دو چندان می‌کند چرا که تصویرها در صورت تغییر ضبط شده و خطای انسانی را نیز کاهش می‌دهد. البته میزان حساسیت نیز تاثیرگذار است. هر چه میزان حساسیت بالاتر باشد، صاحبان کسب و کار تغییر سوژه‌های کوچک را بهتر متوجه می‌شود. یکی از عواملی که در درجه حساسیت به آن بستگی دارد، تغییرات نور در پیکسل‌ها می‌باشد.

از دیگر مزایای این تکنولوژی در این است که علاوه بر ارسال آلارم می‌توان از روش‌های دیگر نیز اطلاع رسانی کند؛ به طور مثال هنگام تشخیص هر گونه حرکت، چراغی روشن یا خاموش یا کلیدی فعال شود.

همچنین در رابطه با دوربین مداربسته مناسب اماکن تجاری و کارخانه ها بیشتر بخوانید.

 

 

سطح حساسیت موشن دیتکشن چیست؟

میزان تغییراتی که در سطح روشنایی هر فریم اتفاق می‌افتد توسط دوربین بررسی شده و با توجه به درجه حساسیت تنظیم شده، آلارم به صدا در می‌آید. از سوی دیگر بالا بردن درجه حساسیت دوربین مشکلات خود را به همراه دارد؛ مثلا زمانی که درجه حساسیت بیش از حد بالا باشد، با جزئی ترین تغییر آلارم به صدا درمی‌آید. اگر درجه حساسیت روی ۵۰ باشد، در صورت ورود شخص هشدار داده و نسبت به ورود حشرات حساس نمی‌باشد. ممکن است مقداری طول بکشد تا درجه حساسیت مورد نظر بدست آید اما قابل تنظیم است. این درجه حساسیت با توجه به مکان مورد نظر متفاوت می‌باشد.

دو عامل تاثیرگذار در سطح روشنایی عبارتند از: اندازه شئ یا سوژه مورد نظر و کنتراست بین شئ یا سوژه و نور پس زمینه. البته فاصله شئ تا دوربین نیز  تاثیرگذار است. اگر سوژه در فاصله نزدیک دوربین نباشد، تنها در صورت بالا بودن حساسیت قابل تشخیص است.

 

 

 

محدودیت‌های تکنولوژی تشخیص حرکت

این تکنولوژی با تمام مزایایی که با خود به همراه دارد، محدودیت‌های نیز دارد. یکی از محدودیت‌های آن در این است که با توجه به اختلاف سطح روشنایی، کارایی زیادی در تشخیص تغییرات جزئی ندارد.

همانطور که قبلا گفته شد زمانی که کنتراست صحنه بالا باشد، به صدا درآمدن هشدار حتی در موارد غیر ضروری افزایش می‌یابد. از سوی دیگر در محیط‌هایی که آب و هوای متغیری دارند، کارایی چندانی نخواهد داشت. در چنین شرایطی ممکن است شعاع دید کم شود و این قابلیت به درستی عمل نکند.

تشخیص انداره اشیا از دیگر مواردی است که در این سیستم مهم می‌باشد. زمانی که فاصله اشیا کم یا زیاد شود، تنظیم درجه حساسیت ساده نیست و یکنواخت نمی‌باشد. در ضمن اگر تصویرها در دورنمای تصویر قرار گیرند، باز هم کارایی چندانی ندارد. درضمن تشخیص حرکت افراد در شعاع دورتر دوربین نیز بدرستی انجام نمی‌گیرد‌.

این قابلیت یک پردازنده داشته و زمان زیادی برای مقایسه چند فریم نیاز دارد‌. اگر سرعت پردازش تصویرها بیش از حد پایین باشد، ممکن است در آن زمان برخی از تصویرهای مهم از دست برود.

گاهی اندازه شی و کنتراست در تضاد است و تشخیص آن مشکل می‌باشد. در چنین شرایطی تشخیص اشیا کوچک تیره با کنتراست بالا و یا اشیا بزرگ با کنتراست پایین، بدرستی انجام نمی‌شود.

همچنین گاهی اگر دوربین لرزش داشته باشد، ممکن است آلارم به صدا درآید. اندازه گیری در این قابلیت سلولی است. منظور از سلول یک تک بلوک حسگر حرکت است که تجزیه و تحلیل تغییرات انجام می‌شود‌. مشخص کردن مکان شی در این شرایط نیز مشکل بوده؛ و فقط امکان محاسبه الگوریتم‌های ساده امکان پذیر است.

 

کلام آخر

امروزه دوربین‌های مداربسته متنوعی با تکنولوژی‌های به‌روز روانه بازار می‌شوند. شرکت‌های تولیده کننده این دوربین‌ها در صدد ارتقا تکنولوژی بکار رفته در دوربین‌ها هستند. با کمک قابلیت تشخیص حرکت می‌توان امنیت را دوچندان کرد. با داشتن چنین تکنولوژی می‌توان در فضای ذخیره سازی و هزینه ‌های مالی صرفه جویی کرد. از طرف دیگر انرژی زیادی برای مشاهده تمام وقت تصویرها نیاز نیست و در صورت تغییر تعداد  پیکسل‌ها دوربین هشدار می‌دهد. این هشدار می‌تواند با روشن شدن چراغ یا فعال شدن یک دکمه نیز باشد. با این حال این تکنولوژی محدودیت‌های خود را نیز دارد. دوربین‌های مجهز به تکنولوژی تشخیص حرکت، نظارت و مدیریت بر اموال یا مکان‌ها را ساده تر می‌کند‌.

2 thoughts on “ تکنولوژی تشخیص حرکت در دوربین مداربسته چگونه کار می‌کند؟

  1. بسیار کاربردی واقعا
    سوالی خیلی از مشتری ما هست

    1. سلامت باشید خوشحالیم که تونستیم کمکتون کنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *