رک

رک چیست؟ و چه کاربردی در شبکه دارد؟

همانطور که می دانید امروزه بسیاری از تجهیزات کامپیوتری بصورت تحت شبکه فعالیت می کنند. برای برقراری شبکه، تجهیزات متعددی نیاز است که این تجهیزات باید در فضاهای مختلفی قرار بگیرند تا بازدهی بالاتری از همه نظر داشته باشند. رک یکی از این تجهیزات است که کاربرد فراوانی دارد و در انواع و اشکال مختلفی در بازار وجود دارد. احتمال دارد کلمه رک به گوش شما خورده باشد اما اگر نمی دانید رک چیست باید بگوئیم رک محفظه ای است که سرور یا دیگر متعلقات شبکه مانند مودم، روتر، سوئیچ و … در آن قرار می گیرند.

خرید رک، قیمت رک

در ادامه مطلب ” رک چیست؟ و چه کاربردی در شبکه دارد؟ “ با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری را درباره رک و کاربردهای آن در اختیار شما قرار دهیم.

واحد اندازه گیری که برای رک استفاده می شود، Unit نام دارد. هر یونیت معادل 5 سانتی متر است. رک ها در دو نوع دیواری و ایستاده تولید می شوند که معمولا اندازه آنها بین U4 تا U49 است.

رک چیست؟

آشنایی با انواع رک

رک ها همانطور که گفته شد، به دو دسته دیواری و ایستاده تقسیم می شوند که در ادامه هر کدام را به تفصیل توضیح خواهیم داد.

رک دیواری چیست؟

رک دیواری معمولا در ارتفاع های 5، 6، 7 و 9 یونیت و همچنین عمق 35، 45 و 6 سانتی متر عرضه می شود. عمق رک های دیواری عموما از رک های ایستاده کمتر است. رک های دیواری 9 یونیت دارند که قابلیت اینکه از بغل باز شوند را دارند. همچنین این رک ها امکان چرخش تا 100 درجه را دارند و بعلاوه کاربران می توانند به پشت رک های دیواری نیز دسترسی کامل داشته باشند. رک های دیواری 9 یونیت عموما برای سوئیچ هایی که دارای ماژول پشت هستند مورد استفاده قرار می گیرند.

رک ایستاده چیست؟

رک های ایستاده این قابلیت را دارند که انواع پچ پنل، سوئیچ، سرور، یو پی اس و سایر قطعات رکمونت 19 اینچی را برای مدیریت آسان یک جا جمع می نمایند. این رک ها عموما مجهز به یک عدد فن، 4 عدد چرخ، 4 عدد پایه ثابت و یک بسته پیچ و مهره هستند و در کنار موارد یاد شده شامل ورودی برای انواع کابل ها نیز می باشند که در بالا و پایین رک ها موجود هستند. ارتفاع رک های ایستاده 16، 21، 28، 36، 40 و 44 می باشد و عمق آنها 60، 80 و 100 سانتی متر است.

از این موارد که بگذریم رک های ایستاده مجهز به درب های شیشه ای و یا تلق های فریم دار هستند که امکان نصب یک تا چهار فن در آنها وجود دارد. ضمنا شما قادر خواهید بود پاور ماژول های 8 پورت، 9 پورت و پاور ماژول های عمودی را در این رک ها نصب نمائید. رک های ایستاده به خودی خود به چند دسته تقسیم می شوند که این موارد به شرح زیر هستند:

رک چیست؟

  • رک های شبکه و مخابرات که تجهیزات مخابرات و شبکه، داخل ان جا داده می شود.
  • رک های سرور که داخل آن سرور قرار می گیرد و حتما باید تحمل وزن زیاد را داشته باشند.
  • رک های دیتاسنتر، رک های با توان وزن بالا هستند که بصوت مجموعه ای و در کنار یکدیگر در یک اتاق واقع می شوند. این رک ها امنیت بالایی دارند و به همین دلیل بسیار از آنها استفاده می شود. امیدواریم تا به اینجای مطلب برای شما مفید بوده باشد و توانسته باشیم شما را تا حد امکان با رک ها آشنا نموده باشیم. در ادامه قصد داریم کمی بیشتر درباره متعلقات رک ها با شما صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

اگر قصد دارید از سرورها در داخل رک استفاده نمائید، می توانید از کیس رکمونت استفاده کنید. کیس رکمونت بصورت سه یونیت و چهار یونیت موجود است و پاورهای 400 واتی دارد. بعلاوه این قطعه مجهز به درب قفل دار است و فیلتر جلوگیری از گرد و غبار دارد که در محافظت از تجهیزات داخلی، تاثیر بسزایی دارد.

علاوه بر موارد فوق زمانی که تعداد کاربران افزایش می یابد و کاربر قصد دارد سوکت های بالا استفاده را در شبکه استفاده کند، تمام کابل های نصب شده به شبکه در یک نقطه جمع شده و وارد پچ پنل می شوند. پس از اینکه انها شماره گذاری شدندف کاربران می توانند هر سوکتی را که مایل هستند با یک کابل کوچک شبکه به سوئیچ متصل کنند. لازم به ذکر است پچ پنل ها قابلیت نصب 24 یا 48 پورت را دارند.

همانطور که میدانید

رک ها دارای طبقه های ثابت هستند که در 3 نوع یک یونیت، دو یونیت و تخت عرضه می شوند که در ادامه به توضیح این موارد خواهیم پرداخت:

طبقه ثابت رک یک یونیت تنها در جلوی رک واقع گردیده که برای قرارگیری تجهیزات سبک در رک عرضه گردیده است. طبقه های دو یونیت برای تجهیزاتی با وزن متوسط مورد استفاده قرار می گیرند. یکی دیگر از متعلقات رک فریم مانیتور است که وظیفه ایجاد هماهنگی میان نمایشگر و دیگر تجهیزات شبکه را دارد و معمولا برای مانیتورهای 14، 15 و 17 اینچی مورد استفاده قرار می گیرد.

یکی دیگر از متعلقات رک، حرارت سنج دیجیتالی است که در بالاترین قسمت رک تعبیه گردیده است و دمای رک را اندازه گیری می نماید. این حرارت سج دارای حافظه است که پس از رسیدن به عدد مشخصی از دما، اقدام به روشن نمودن فن های رک می نماید. رک ها دارای فن هایی از جنس پلاستیک و فلز هستند که با 220 ولت از ولتاژ فعایت می کنند.

علاوه بر موارد فوق پاور ماژول دارای ارت است و برق را در تمامی قسمت ها توزیع می کند. جهت جلوگیری از هرگونه دسترسی به تجهیزات حساس که در داخل رک قرار دارند نیز از بلانک استفاده می گردد که به عقیده بسیاری استفادهاز بلانک پنل بسیار مناسب تر از قفل های شیشه ای است. در قسمت بالایی رک نیز یک لامپ فلورسنت قرار دارد که عموما برای روشنایی رک مورد استفاده قرار می گیرد.

این لامپ در هنگام قطع برق به وسیله یو پی اس های داخل رک رو می شود و به فعالیت خود ادامه می دهد. رک های استاندارد مشخصاتی دارند که در ادامه مطلب ” رک چیست؟ و چه کاربردی در شبکه دارد؟ ” به این موارد خواهیم پرداخت.

مشخصات رک استاندارد چیست؟

مشخصات یک رک استاندارد به شرح زیر است:

یک رک استاندارد قفل امنیتی مناسبی دارد.

یک رک استاندارد اگر رک ایستاده باشد به پایه و چرخ مجهز است.

یک رک استاندارد سیستم تهویه استانداردی دارد که توسط فن در قسمت بالایی انجام می شود.

یک رک استاندارد ورودی و خروجی کابل از بالا و پائین دارد.

یک رک استاندارد فاصله 19 اینچی در ریل ها دارد که این مورد بر مبنای استاندارد کامپیوتری، مخابراتی و صوتی 60297IEC است.

رک چیست؟

 

دلیل استفاده از رک چیست؟

همانطور که پیش تر نیز گفته شد رک شبکه یکی از اعضای بسیار مهم و تاثیرگذار در شبکه های خانگی است که در سیستم های کابل کشی سازمان یافته استفاده فراوانی از آن می گردد. اگر از رک شبکه استفاده شود تجهیزات شبکه با ایمنی و نظم بهتری در کنار یکدیگر قرار گرفته و در برابر انواع مختلف عوامل فیزیکی یا انسانی محافظت می شوند. بدینوسیله طول عمر تجهیزات شبکه افزایش پیدا نموده و در برابر انواع فشار، رطوبت، ضربه و دما محافظت می گردد.

امیدواریم مطالعه مطلب ” رک چیست؟ و چه کاربردی در شبکه دارد؟ ” برای شما مفید واقع گردیده باشد و توانسته باشیم اطلاعات کاملی را درباره انواع رک ها در اختیار شما قرار داده باشیم. اگر به این دست مطالب آموزشی علاقمد هستید، توصیه می کنیم دیگر مقالات آموزشی ما را نیز مطالعه بفرمائید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *