مودم VDSL

معرفی 6 مودم VDSL ارزان قیمت بازار

دنیای علم و فناوری هر روزه در حال پیشرفت و تکامل می باشد و با پیدایش تکنولوژی های جدید شاهد عرضه تجهیزاتی نو در همه ی زمینه ها می باشیم. فناوری VDSL نسل بعدی فناوری ADSL می باشد و سرعت اتصال به اینترنت را تا 5 برابر افزایش می دهد. در حالی که سرعت یک ADSL تا حداکثر 21 یا 24 مگابیت می رسد، اما سرعت یک اتصال VDSL می تواند تا 300 مگابیت هم افزایش پیدا کند.

برای استفاده از اینترنت VDSL نیاز به یک مودم VDSL دارید. شرکت های مخابرات ایران نیز در برخی استان ها و شهر ها اقدام به ثبت نام برای اینترنت VDSL کرده اند و کاربران می توانند از این نوع اینترنت پر سرعت و پایدار به جای ADSL استفاده کنند. یکی از تفاوت های بزرگ این دو اینترنت کابلی در مودم های آن ها می باشد. در ادامه مطلب ” معرفی 6 مودم VDSL ارزان قیمت بازار ” به معرفی تکنولوژی VDSL و بهترین مودم های موجود در این تکنولوژی می پردازیم. اگر شما نیز علاقمند هستید تا اطلاعات خود را در این زمینه بالا ببرید، با ما در ادامه همراه باشید.

آیا برای راه اندازی اینترنت VDSL به مودم خاصی نیاز داریم؟

برای استفاده از خدمات VDSL شما نیاز به مودمی دارید که از فناوری VDSL پشتیبانی می کند. برخی از مودم های ADSL از این فناوری نیز پشتیبانی می کنند، اما اکثر مودم های ADSL موجود در بازار از VDSL پشتیبانی نمی کنند، بنابراین برای استفاده از VDSL باید مودم جداگانه ای تهیه نمود. شرکت های سازنده ای همچون تی پی لینک، دی لینک، ایسوس و … مودم های وی دی اس ال خود را در مدل های مختلفی ارائه می دهند.

VDSL

مودم VDSL چیست؟

تکنولوژی VDSL به معنای DSL با نرخ بیت بسیار بالا می باشد. VDSL نسل جدیدی از فناوری های دی اس ال می باشد که بر روی بستر کابل های مسی ارائه می شود و به عبارتی نسل بعدی فناوری ADSL محسوب می شود. مودم های VDSL می توانند پهنای باند 52 مگا بیت بر ثانیه و آپلود 16 مگابیت بر ثانیه را ارائه دهند که بیش از 6 برابر مودم های ADSL است، البته این پهنای باند استاندارد مودم های دی اس ال است و در حالت تئوری می توانند تا 300 مگابیت بر ثانیه نیز ارائه دهند.

خطوط تلفن تنها مقدار کمی از ظرفیت خود را برای انتفال صدا استفاده می کنند، فناوری های دی اس ال از ظرفیت های باقی مانده در این خطوط برای اتصال به اینترنت استفاده می کنند. به طور دقیق تر صدای ما در فرکانس های 400  تا 3400 هرتز منتقل می شود در حالی که خطوط تلفن می توانند داده ها را در فرکانس های چندین میلیون هرتزی نیز انتقال دهند و داده های دیجیتال را منتقل کنند.

بنابراین با استفاده از این خطوط و با کمک فناوری دی اس ال می توان اینترنت را بر بستر این خطوط ارائه داد. فناوری VDSL با استفاده بهینه از ظرفیت خطوط تلفن می تواند حداکثر پهنای باند ممکن را تحویل دهد که بسیار بیشتر از سایر فناوری های دی اس ال می باشد. یک نکته بسیار مهم در مورد فناوری VDSL این است که پهنای باند اینترنت دریافتی بستگی زیادی به فاصله تا سوئیچ های VDSL شرکت ارائه دهنده اینترنت دارد.

به این معنی که با افزایش فاصله از شرکت ارائه دهنده ی اینترنت سرعت به شدت کاهش پیدا می کند؛ به گونه ای که در فواصل زیاد، سرعت اینترنت در حد فناوری ADSL خواهد شد. اگر تا به اینجای مطلب برای شما مفید واقع گردیده است، در ادامه نیز با ما همراه باشید.

VDSL

معرفی مودم های VDSL

  • مودم تی پی لینک مدل TD-W9970:

یک مودم روتر VDSL با وای فای 11n و سرعت 300 مگابیت بر ثانیه که از دو آنتن خارجی با قدرت 5 دسی بل برخوردار می باشد. این مودم روتر از نظر امکانات نرم افزاری و ارتباطی برای کاربران خانگی مناسب است و نیاز های آن ها را پاسخ می دهد. چهار درگاه شبکه لان صد مگا بیتی دارد که یک درگاه به عنوان WAN نیز استفاده می شود.

 

  • یک درگاه RJ11 برای اتصال کابل تلفن و اینترنت ADSL دارد و یک درگاه نیز برای اتصال چاپگر یا دستگاه های ذخیره سازی تعبیه شده است. کلید های روشن و خاموش دستگاه و وای فای، ریست و WPS دارد. از فایروال SPI و قابلیت های فیلترینگ آدرس های MAC و IP برخوردار می باشد. با سیستم عامل های مختلفی از جمله ویندوز، لینوکس و … سازگار است. به طور کلی یک مودم روتر جمع و جور برای کاربران عادی خانگی است.

 

  • مودم تی پی لینک مدل TD-W9970-V2:
این مدل به روز شده ی مدل قبلی می باشد و از نظر ظاهری و مشخصات کلی شبیه همان مودم قبلی می باشد، ولی از پردازنده جدیدتر و بهتری استفاده می کند اما اختلاف قیمت اندکی با مدل قبلی دارد.

 

  • مودم دی لینک مدل DSL-224:

این مودم با دارا بودن دو آنتن پر قدرت و فرکانس قابل پشتیبانی 2.4 گیگا هرتز یک تجربه بی عیب و نقص را در اختیار شما می گذارد. از نظر امنیتی این مودم دست کمی از دیگر مودم های موجود در بازار ندارد و یکی از قابلیت های مهم و قابل توجه در این مودم کنترل ترافیک است که به این معنی است که دیگر لازم نیست نگران کند شدن شبکه خود باشید چون که با این قابلیت مودم بسته ها را بر اساس اهمیت و اولویت طبقه بندی می کند و سپس ارسال می کند.

علاوه بر این مودم دارای امنیت بالایی است که سبب می شود با داشتن فایروال درونی و استاندارد های امنیتی بالا شما با خیال راحت در فضای اینترنت به جست و جو بپردازید. مجموع این ویژگی ها سبب شده است که این مودم دی لینک یک انتخاب هوشمندانه برای شما باشد.

 

  • مودم روتر بی سیم زایکسل مدل VMG5301-T20A:

این مودم دارای یک درگاه RJ11، چهار درگاه صد مگا بیتی اترنت RJ45، یک درگاه FXS و کلید های ریست و روشن خاموش می باشد. سرعت وای فای این مودم بیشتر از 300 مگابیت نیست و همان طور که گفتیم برای مصارف خانگی و تک کاربره مناسب است. در پنل مدیریتی این مودم می توانید امکاناتی مانند فایروال، فیلتر آدرس های مک و آی پی، وی لن و کنترل والدین می باشد.

 

  • مودم روتر بی سیم یوتل مدل V304F:

یک مودم وی دی اس ال از برند ایرانی یوتل که در سال های اخیر به خوبی توانسته در بازار رشد کند و خودش را به عنوان یک محصول ارزان قیمت ولی با کیفیت مناسب مطرح کند. این مودم از استاندارد های ADSL2 و VDSL2 پشتیبانی می کند ولی متاسفانه به وای فای تک بانده 300 مگا بیت مجهز می باشد. بنابراین نباید از این مودم انتظار چند کاربری را داشت و بیشتر برای مصارف خانگی مناسب است. اگر یک کاربر هستید که می خواهید فقط با گوشی و لپ تاپ خود از اینترنت پر سرعتی استفاده کنید، این مودم دقیقا برای شما ساخته شده است.

 

  • مودم تی پی لینک مدل TD-W9960:

مشخصات این مدل تقریبا مشابه TD-W9970 می باشد، یکی از مودم هایی است که در بازار ایران هم فروش خوبی دارد و از کیفیت ساخت و کارایی نسبتا بالایی برخوردار می باشد.

پشتیبانی از هر دو استاندارد VDSL و ADSL به همراه وای فای 2.4 گیگاهرتز، سه درگاه شبکه اترنت صد مگا بیتی، یک درگاه وان، یک درگاه RJ11 و کلید های ریست و روشن و خاموش و کلید WPS از مشخصات اصلی این مودم می باشد.

VDSL

آشنایی با تکنولوژی WPS

شرکت سیسکو در سال 2006 این تکنولوژی را روانه بازار کرد. یکی از کاربردهای این تکنولوژی، ذخیره رمز و نام کاربری مودم است؛ و دیگر نیازی به وارد کردن اطلاعات برای هر اتصال نیست. واژه WPS،  در قسمت پشتی مودم روتر و در تنظیمات قابل مشاهده است. این دکمه در نزدیکی درگاه های اترنت واقع شده است. این سیستم محدودیت­هایی نیز دارد، چرا که تنها از پروتکل­های امنیتی WPA personal  و WPA2 personal  پشتیبانی می­کند. با استفاده از این تکنولوژی می­توان بدون وارد کردن نام شبکه و رمز عبور از سرویس اینترنت یک شبکه استفاده کرد، البته که خطرهای خودش را نیز دارد.

رایج ترین روش های به کارگیری این تکنولوژی عبارتند از: استفاده از کلید WPS پشت مودم، اتصال دستگاه­های بی سیم به مودم و استفاده از پین 8 رقمی.

بهتر است از این کلید استفاده نکنید چراکه امنیت سیستم را کاهش می­دهد و پروتکل­های رمز گذاری دیگر فعال نمی­باشند. در سازمان­هایی که امنیت اطلاعات حرف اول را می زند بهتر است پس از خرید مودم این قابلیت غیر فعال شود.

سرعت اینترنت VDSL

بر اساس گفته های کارشناسان VDSL می تواند در مقایسه با ADSL تا سه برابر سرعت دانلود بالاتری را فراهم نماید. نکته مهم دیگری که در مورد این فناوری وجود دارد، سرعت آپلود آن است، سرعت آپلود اینترنت های وی دی اس ال به میزان ده برابر بیشتر از ای دی اس ال است. نسل اولیه سرویس های وی دی اس ال مبتنی بر سیم های مسی با توانایی انتقال فرکانس 25 کیلوهرتز تا 12 مگا هرتز هستند.

این سیگنال نشان می دهد نسل اول وی دی اس ال می تواند سرعت دانلود 52 مگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود 16 مگابیت بر ثانیه را ارائه دهد. سرویس های VDSL پتاسیل این را دارند که سرعت آپلودی در حدود 60 مگابیت بر ثانیه را به کاربر ارائه دهند، البته دریافت این سرعت بالا به معیار های مختلفی بستگی دارد. اگر فاصله کمی با مرکز مخابراتی داشته باشید، امکان دستیابی به این سرعت بالا نیز برای شما فراهم می شود.

به طور کلی انواع مودم ها با کیفیت های مختلف در بازار وجود دارند که شما می توانید با توجه به نیاز و هدفی که دارید، مودم مورد نظر خود را انتخاب و خریداری نمائید. اگر مطالعه مطلب ” معرفی 6 مودم VDSL ارازان قیمت بازار ” برای شما مفید واقع گردید، برای مطالعه سایر مطالب مشابه با ما همراه باشید.

آموزش تنظیم مودم ADSL

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *