CCTV چیست؟

CCTV چیست؟

با سلام خدمت شما همراهان گرامی، با یک مطلب آموزشی دیگر در ارتباط با دوربین های مداربسته در خدمت شما هستیم. همانطور که می دانید دوربین های مداربسته سالهاست به عنوان یکی از بهترین و کارآمدترین سیستم های امنیتی در جهان به حساب می آیند. دوربین های مداربسته سالهاست در این زمینه خدمات رسانی می کنند و مدام در حال پیشرفت هستند. پا به پای پیشرفت های تکنولوژی، دوربین های مداربسته نیز پیشرفت نموده اند و قابلیت ها و ویژگی های متعددی به آن ها اضافه شده است. در بسیاری از نقاط جهان دوربین های مداربسته با عنوان CCTV شناخته می شوند و مورد استفاده قرار می گیرند.

خرید دوربین مداربسته

CCTV مخفف عبارت Closed Circuit Television و به معنای دوربین مداربسته است. این عبارت در اکثر نقاط جهان به عنوان یک اصطلاح مشترک در بین مخاطبین سیستم های حفاظتی کاربرد دارد. در ادامه مطلب CCTV چیست؟ با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری را در این زمینه در اختیار شما قرار دهیم.

 

CCTV در واقع به معنای سیستم های نظارت تلویزیونی مداربسته است که همه عموما آن را با نام دوربین مداربسته می شناسند. CCTV سیستمی است که تصاویر را ضبط نموده و آن را به مرکزی برای مشاهده، نظارت و ضبط ارسال می کند. این تصاویر در قالب سیگنال هایی ارسال می گردند و در مرکز مانیتورینگ، در دستگاه های ضبط کننده NVR یا DVR ( بسته به نوع دوربین) ذخیره می شوند.

CCTV

انواع CCTV از نظر ظاهری

دوربین های مداربسته که با نام CCTV نیز شناخته می شوند، انواع مختلفی دارند که اگر بخواهیم بر اساس شکل ظاهری آنها را دسته بندی کنیم باید به موارد زیر اشاره کنیم:

دوربین های Miniature

دوربین های مینیاتوری دوربین هایی هستند که در سایز های کوچک، به طور مثال یک قوطی کبریت موجود هستند.

دوربین مداربسته Dome

دوربین های دام، دوربین هایی هستند که به شکل یک گنبد می باشند. بسیاری این دوربین ها را با نام دوربین های سقفی نیز می شناسند. این دوربین ها در مکان های متعددی مورد استفده قرار می گیرند که از جمله مهم ترین این مکان ها می توان به فضای داخلی ساختمان، پارکینگ ها، فروشگاه ها، پاساژها و مراکز خدماتی اشاره نمود.

دوربین مداربسته Bullet

کلمه بولت به معنای گلوله است و به همین دلیل دوربین های بولت بدنه ای شبیه به گلوله دارند که استوانه ای شکل و فلزی هستند. دوربین های بولت عموما کاربردهای Outdoor دارند و به دلیل اینکه ضد آب هستند بهترین گزینه برای فضاهای بیرونی محسوب می شوند.

دوربین مداربسته PTZ Camera

دوربین های مداربسته PTZ که با نام اسپید دام نیز شناخته می شوند، دوربین هایی هستند که شکل نیم کره ای دارند و ما آنها را اغلب در بزرگراه ها و اتوبان هادیده ای که برای کنترل ترافیک مورد استفاده قرار می گیرند. دوربین های اسپید دام توانایی چرخش 360 درجه افقی و 180 درجه عمودی را دارند. این دوربین ها قابلیت Optical Zoom دارند که به کاربر این امکان را می دهد تا بتواند نقاط دور را نیز با کیفیت بالا تصویر برداری کند.

از دیگر انواع دوربین مداربسته می توان به دوربین مداربسته Fisheye و دوربین مداربسته Box یا صنعتی نیز اشاره نمود.

انواع CCTV

دوربین های مداربسته CCTV بر اساس بستر اجرایی و نحوه عملکرد به دو دسته آنالوگ و تحت شبکه تقسیم می شوند:

دوربین های آنالوگ و دوربین های تحت شبکه

دوربین های ANALOG HD

دوربین های مداربسته آنالوگ، دوربین های مداربسته نسل قدیم هستند که کیفیت تصاویر پائینی داشتند و به همین دلیل برندها تصمیم بر تولید دوربین های مداربسته آنالوگ HD گرفتند. این دوربین ها نسل جدید دوربین های آنالوگ هستند که می توانند تصاویری حتی تا 8 مگاپیکسل تهیه کنند. انواع مختلفی از دوربین های مداربسته آنالوگ وجود دارند که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره نمود:

دوربین مداربسته HDCVI، دوربین مداربسته HDTVI، دوربین مداربسته AHD و دوربین مداربسته HDSDI

لازم به ذکر است برای ضبط تصاویر دوربین های آنالوگ، از دستگاه DVR استفاده می شود.

دوربین های IP

دوربین های مداربسته تحت شبکه، نسل جدید دوربین های مداربسته هستند. این دوربین ها همانطور که از نامشان پیداست، از امواج دیجیتال در بستر شبکه برای انتقال اطلاعات بهره می برند. به همین دلیل تصاویر دوربین های IP از کیفیت بالایی برخوردار هستند و همچنین قابلیت پردازش تصاویر و عملکردهای هوشمند را دارند. لازم به ذکر است برای ضبط تصاویر دوربین های تحت شبکه از دستگاه NVR استفاده می شود.

تفاوت NVR و  DVRچیست؟

همانطور که می دانید CCTVها تصاویر را ضبط می کنند و این اطلاعات را به مراکز مانیتورینگ ارسال می کنند. برای اینکه تصاویر ارسالی را ضبط و نگهداری نمود نیاز به دستگاه هایی است که با نام های NVR و DVR شناخته می شوند. اما فرق این دو دستگاه چیست؟

NVR مخفف عبارت Network Video Recorder و به معنای ضبط کننده ویدیویی شبکه است که با عنوان ضبط کننده تحت شبکه نیز شناخته می شود. اما  DVRمخفف عبارت Digital Video Recorder و به معنای ضبط کننده ویدیویی دیجیتال است. دستگاه DVR عموما برای دوربین های آنالوگ یا انالوگ اچ دی و دستگاه های NVR برای دوربین های تحت شبکه مورد استفاده قرار می گیرند.

 

آشنایی با لنز CCTV ها

دوربین های مداربسته لنزهای مختلفی دارند که از جمله آنها می توان به لنز Fix، لنز Varifocal و لنز Varifocal Motorized اشاره نمود.

لنز Fix یا لنز ثابت

لنزهای ثابت فاصله کانونی ثابتی دارندف بدین معنا که زاویه دید دوربین ثابت است و نمی توان این زاویه دید را تغییر داد. در کاربری های ساده و معمولی، این لنزها کاربرد بالایی دارند چون قیمتشان مناسب تر است.

لنز Varifocal یا لنز متغیر با تنظیم دستی

این لنزها بر خلاف لنزهای ثابت، این امکان را دارند که فاصله کانونی خود را به صورت دستی و در یک بازه مشخص تغییر دهند. لنزهای وریفوکال همچنین دارای زوم اپتیکال هستند. هرچقدر لنز فاصله کانونی بیشتری داشته باشد به همان مقدار میزان بزرگنمایی بیشتر است.

لنز  Varifocal Motorized یا لنز متغیر خودکار

لنزهای موتوردار یا موتورایز، لنزهایی هستند که می توان فاصله کانونیشان را از راه دور تغییر داد. این نوع لنزها به دلیل اینکه موتورایز هستند، قیمت بالاتری نیز نسبت به بقیه لنزها دارند. این لنزها بیشتر برای فضاهایی مناسب هستند که در آنها محدودیت نصب وجود دارد.

قابلیت ها و ویژگی های CCTV

با پیشرفت تکنولوژی قابلیت های متعددی به دوربین های مداربسته اضافه گردیده که از جمله این موارد می توان به موارد زیر اشاره نمود:

تکنولوژی CCTV

قابلیت  STREAMدر CCTV

این کلمه در لغت به معنای جریان است و در دنیای دوربین های مداربسته به معنای پخش مستقیم و بدون وقفه است.

Mainstream دارای رزولوشن بالاتری نسبت به دیگر انواع استریم است. ویژگی استریم اولین بار در دستگاه های DVR هایک ویژن ارائه شد تا تصویری نرم و بدون تاخیر داشته باشند. اما ویژگی مین استریم رزولوشن بالاتری نسبت به دیگر استریم ها دارد و این امکان را فراهم می آورد تا بتوانید در دستگاه NVR بالاترین رزولوشن را در اختیار داشته باشید.

Substream ویدیوهایی با رزولوشن استاندارد و پایین ارائه می دهد و این امکان را فراهم می کند تا در شرایطی که پهنای باند کم است تثاویر با کیفیت و روانی در اختیار داشته باشیم.

Triplestream یا استریم سه گانه هم شما قادر خواهید بود پارامترهای مربوط به کدک، فریم ریت و بیت ریت را تغییر دهید. این قابلیت به کاربر این امکان را می دهد تا بتواند تصاویر را شخصی سازی کند.

قابلیت EIS در CCTV

EIS مخفف عبارت Electronic Image Stabilization به معنای لرزش گیر الکترونیکی است که کمک می کند تا لرز تصاویر به حداقل ممکن برسد.

قابلیت HLC در CCTV

HLC مخفف عبارت Highlight Compensation به معنای جبران کننده نوری است که باعث می شود تصاویر دریافتی از دوربین مدارب

سته توسط نورهای شدید مانند نور چراغ جلوی خودروها خراب نشوند.

قابلیت BLC در CCTV

BLC مخفف عبارت Backlight Compensation به معنای جبران کننده نور پس زمینه است.

 قابلیت WDR در CCTV

WDR مخفف عبارت Wide Dynamic Range است و در واقع مشابه فناوری BLC است که پیشرفته تر طراحی شده و کارایی بالاتری دارد. این ویژگی باعث می شود تا نقاط تاریک و روشن عکس از نظر نوردهی به توازن برسند. دوربین های WDR از یک حسگر با دو سنسور تشکیل شده اند که یکی برای ثبت عکس با سرعت بالا و دیگری برای ثبت عکس با سرعت استاندارد طراحی شده اند. این دو در تعامل با یکدیگر نوردهی عکس را به توازن می رسانند.

قابلیت DWDR در CCTV

DWDR مخفف عبارت Digital Wide Dynamic Range است. قابلیت WDR در دوربین های گران قیمت مورد استفاده قرار می گرفت و به همین دلیل سازندگان تصمیم گرفتند تا این قابلیت را بصورت دیجیتال عرضه کنند تا قیمت دوربین های مداربسته را کاهش دهند.

قابلیت های REAL WDR، TRUE WDR و SUPER WDR

این نام ها صرفا نام های تبلیغاتی هستند که به همان قابلیت WDR ارتباط دارند و صرفا برای بازاریابی و تبلیغات مورد استفاده قرار می گیرند.

امید است مطالعه این مطلب برای شما مفید واقع گردیده باشد و توانسته باشیم اطلاعات مفیدی را در این مقاله در اختیار شما قرار داده باشیم. اگر به مطالب آموزشی در حوزه دوربین های مداربسته علاقمند هستید، می توانید با مطالعه بخش بلاگ وب سایت، اطلاعات بیشتری را نیز کسب نمائید.

2 thoughts on “دوربین مداربسته CCTV در زبان انگلیسی مخفف چیست؟

  1. اینارو برای دانشگاه هم میشه استفاده کرد؟
    مقاله هاتون واقعا خوب هستن

    1. بله میتونین استفاده کنین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *