3 دلیل استفاده از فناوری LPR در پارکینگ ها

با سلام خدمت شما مخاطبین گرامی، با یک مطلب آموزشی دیگر در ارتباط با دوربین های مداربسته در خدمت شما هستیم. در این مقاله قصد داریم درباره 3 دلیل استفاده از فناوری LPR در پارکینگ ها صحبت کنیم اما پیش از اینکه به این مطلب بپردازیم، باید توضیح دهیم که فناوری ال پی آر در کل چیست و چه استفاده هایی دارد. فناوری LPR که مخفف عبارت انگلیسی       License Plate Recognition است به معنای فناوری پلاک خوان است که یک تکنولوژی به نسبت جدید محسوب می شود و عموما برای ثبت پلاک خودروهایی که از محدوده این دوربین ها عبور می کنند، مورد استفاده قرار می گیرد.خرید پلاک خوان

دوربین های ال پی آر عموما با استفاده از شناسایی کارکترهای اپتیکی موجود در تصاویر، پلاک خودروها را می خوانند. این سیستم های دوربین مداربسته عموما توسط پلیس در سراسر جهان جهت ثبت تخلفات مورد استفاده قرار می گیرند اما یکی از مهم ترین کاربردهای دیگر این دوربین ها در ورودی و خروجی پارکینگ هاست که جهت کنترل تردد مورد استفاده می شوند. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری درباره این دوربین ها و دلایل استفاده از آنها را برای شما بازگو کنیم.

LPR

دوربین مداربسته پلاک خوان

دوربین مداربسته پلاک خوان یا  LPR این توانایی را دارد که پلاک ها را شناسایی نموده و در صورت درخواست به نوشتار تبدیل کند. همچنین این دوربین قادر است تا تصویر راننده را در اختیار کاربر قرار دهد. این دوربین ها برای اینکه بتوانند بصورت شبانه روزی به فعالیت بپردازند عموما از نور مادون قرمز استفاده می کنند. از این موارد که بگذریم بد نیست مروری بر تاریخچه این نوع دوربین ها داشته باشیم.

دوربین مداربسته پلاک خوان برای اولین بار در سال 1976 توسط پلیس انگلستان اختراع شد. از این سیستم اولیه تا سال 1979 استفاده می شد تا اینکه قرار بر تولید صنعتی این دوربین ها گردید و قرارداد آن امضا شد. در سال 1981 اولین خودروی به سرقت رفته توسط این دستگاه ها شناسایی گردید و به دلیل استقبالی که از این دوربین ها گردید و کاهش قیمتی که صورت گرفت، استفاده از آنها بصورت چشمگیری افزایش پیدا نمود.

الگوریتم عملکردی دوربین های LPR

الگوریتم عملکردی این نوع دوربین ها بدین صورت است که ابتدا در تصویری که دارد، پلاک را پیدا نموده و آن را مشخص می کند. در مرحله بعد اگر پلاک، انحرافات زاویه ای داشته باشد، توسط دستگاه شناسایی می شود و تصحیح ابعاد آن از لحاظ سایز در این مرحله صورت می پذیرد. در مرحله سوم دوربین، تصویر پلاک را نرمالایز می کند که به معنی تنظیم نور و روشنایی تصویر است.

از این مرحله که بگذریم، دوربین در مرحله بعدی هر کدام از کاراکترهای دیده شده در تصویر را جداسازی و تقسیم بندی می کند. در مرحله پنجم، دوربین با استفاده از سیستم OCR کاراکترهای جداسازی شده را شناسایی می کند. سپس در مرحله بعدی کاراکتر ها و موقعیت های ثبت شده بر اساس قوانین خاص کشور مورد نظر آناالیز شده و در مرحله نهایی نیز صحت اطلاعات ثبت شده مورد بررسی قرار می گیرد و پلاک ثبت شده مورد تایید قرار می گیرد.

محدودیت های عملکردی دوربین های LPR:

برای استفاده از دوربین های مداربسته LPR محدودیت هایی وجود دارد که از جمله این محدودیت ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:

وجود موانع موجود بر روی پلاک

موانعی که ممکن است بر روی پلاک یا بخشی از آن وجود داشته باشند، می توانند برای ثبت پلاک ایجاد محدودیت کنند. به طور مثال اگر گل، خاک و یا هر شی خارجی بر روی پلاک وجود داشته باشد، دوربین ها قادر به ثبت تصاویر نمی باشند.

وضوع پایین در تصویر ضبط شده:

به دلیل اینکه تصاویر دوربین های ال پی آر از دور ثبت می شوند، وضوح تصویر پائینی دارند. حال ممکن است کلا خود دوربین نیز کیفیت پائینی داشته باشد که اگر این چنین باشد نور علی نور است و خروجی عکس بسیار ضعیف می شود.

LPR

وجود تاری در تصاویر ضبط شده:

اگر خودرو در حال حرکت باشد ثبت پلاک آن بسیار سخت است و تصویر ممکن است تار شود.

روشنایی پائین و کنتراست کم

اگر سایه زیاد باشد یا انعکاس وجود داشته باشد، کنتراست تصویر پائین می آید و تصویر ضبط شده مطلوب نخواهد بود.

عدم تناسب پلاک جلو و عقب خودرو

ممکن است پلاکی که جلوی خودرو نصب است و توسط دوربین دیده می شود با پلاک عقبی خودرو یکسان نباشد که این موضوع نیز یک محدودیت برای این دوربین ها محسوب می شود.

تغییر لاین در زمان ضبط تصاویر خودرو

ممکن است خودرویی که پلاکش در حال ثبت است، ناگهان لاین خودر ا عوض کند که در این صورت ممکن است توسط دوربین دیده نشود که این مورد نیز حائز اهمیت است. امیدواریم تا به اینجای مطلب ” 3 دلیل استفاده از فناوری LPR در پارکینگ ها” برای شما مفید بوده باشد. در ادامه نیز با ما همراه باشید.

سخت افزار دوربین مداربسته پلاک خوان

عموما ثبت تصاویر مربوط به پلاک خوانی باید از طریق دوربین هایی صورت گیرد که مخصوص این کار طراحی شده اند. از آنجایی که تصاویر ارسالی به نرم افزار توسط سخت افزار صورت می گیرد، بنابراین سخت افزار دوربین ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردارند. استفاده از نور مادون قرمز یکی از مواردی است که برای تقویت سیستم سخت افزاری دوربین های مداربسته پلاک خوان مورد استفاده قرار گیرد.

استفاده از نور مادون قرمز در سیستم های پلاک خوان دوربین را قادر می سازد که حتی در شرایط بدون نور نیز عملکرد خود را داشته باشد. یکی از موارد سخت افزاری دیگری که به بهبود تصاویر دوربین های پلاک خوان کمک می کند، سرعت شاتر دوربین است.

سرعت شاتر دوربین برای اینکه از تار شدن جلوگیری کند عموما یک به هزار است. به دلیل در حرکت بودن خودرو اگر از شاتر سرعت پایین استفاده شود تصویر تولید شده تار می شود. در حالی که سرعت خودرو پایین باشد و سطح خودرو و دوربین نیز در یک سطح باشد، می توان ار سرعت شاتر پایین تری مانند یک به پانصد نیز استفاده نمود. اما در حالت کلی این دوربین ها قادر هستند تا سرعت 190 کیومتر بر ساعت را بدون هیچ محدودیتی ثبت کنند.

دلایل استفاده از دوربین مداربسته LPR

دلایل متعددی برای استفاده از دوربین های مداربسته ال پی آر وجود دارد که از مهم ترین کاربردهای آن می توان به ثبت پلاک خودروهای ورودی و خروجی در پارکینگ ها و مانیتورینگ پلاک خودروهای عبوری از معابر و موارد این چنینی اشاره نمود. اما مهم ترین کاربردهای دوربین های مداربسته ال پی آر به شرح زیر هستند:

استفاده از دوربین پلاک خوان به دلایل امنیتی

نوآوری هایی که اخیرا در مورد دوربین های مداربسته پلاک خوان روی داده، مسئولان امنیتی کشورها را بر آن داشته تا حداکثر استفاده از این دوربین ها را برای پیگرد و دستگیری مجرمان داشته باشند. اخیرا مشاهده شده که در همین راستا، تمام فرودگاه ها، مدارس، سفارت خانه ها، ساختمان های نظامی، بنادر و مراکز حمل و نقل به این سیستم ها مجهز شده اند.

پلاک خوان

استفاده از دوربین در بخش خصوصی

علاوه بر فضاهای دولتی که نیازمند موارد امنیتی هستند، بسیاری از صنایع و بخش خصوصی نیز برای کنترل و تامین امنیت فضاهای خود نیازمند دوربین های مداربسته ال پی آر هستند.

استفاده از دوربین برای کنترل ترافیک

یکی از مهم ترین و پر اهمیت ترین کاربردهای دوربین مداربسته پلاک خوان کنترل عبور و مرور خودروها در جاده ها، اتوبان ها و خیابان ها، ثبت تخلفات و در نهایت جلوگیری از جرائم و ترافیک است.

استفاده از دوربین مداربسته در مرزها، پمپ های بنزین، کمپانی های پارکینگ اتومبیل و هتل ها

موارد یاد شده نیز جر مهم ترین کاربردهای دوربین های مداربسته ال پی آر می باشند.

خوب امید است مطالعه مطلب 3 دلیل استفاده از فناوری LPR در پارکینگ ها” برای شما مفید واقع گردیده باشد. توصیه می کنیم تا اگر به مطالب مرتبط با دوربین های مداربسته و فناوری های پیرامونی این دستگاه ها علاقمند هستید، با دیگر مطالب آموزشی ما نیز همراه باشید.

آموزش تنظیم مودم ADSL

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *