دوربین مداربسته POC چیست؟

امروزه دوربین های مداربسته بخش مهمی از زندگی انسان را تشکیل داده اند و ما آن ها را در هر مکانی اعم از ساختمان های مسکونی و تجاری، اماکن عمومی و … می بینیم. با توجه به این که انسان همواره به دنبال آسایش و راحتی بوده است، پس در پی آن است که هر روز لوازم و ابزار جدیدی را برای تامین این نیاز طراحی و تولید کند. دوربین های مداربسته از زمان اختراع تا کنون تغییرات بی شماری کرده اند و انواع آن ها با مدل ها و کاربرد های مختلف  همچون تکنولوژی POC با توجه به نیاز کاربر ساخته شده است.

همان طور که می دانید ایجاد بستر دوربین های اچ دی آنالوگ بسیار دشوار و طاقت فرسا می باشد، چرا که برای این گونه سیستم ها می بایست بستر کابل تصویر، کابل برق، کابل کنترل و … را فراهم نمود. در واقع دشوار ترین قسمت کار همین بحث کابل کشی است. تکنولوژی POC دوربین مداربسته به کمک شما آمده است تا این نیاز را برای شما برطرف نماید. در ادامه ی مطلب ” دوربین مدار بسته POC چیست؟ ” به معرفی این تکنولوژی و کاربرد های آن می پردازیم. اگر شما نیز علاقمند هستید تا اطلاعات خود را در این زمینه بالاتر ببرید با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

تکنولوژی POC چیست؟

POC مخفف Power Over Coaxial می باشد و به معنی ارسال جریان برق از طریق کابل تصویر است. این تکنولوژی دوربین مداربسته به همراه تکنولوژی COC این امکان را به ما می دهد که تصویر، صدا، جریان برق، داده های تصویری و سیگنال های کنترل دوربین های گردان و موتورایز را از طریق یک کابل کواکسیال انتقال دهیم. همان طور که می دانید یکی از بزرگ ترین مزیت های دوربین های مدار بسته تحت شبکه، کیفیت بالا و پشتیبانی از تکنولوژی POE در این دوربین ها است که با استفاده از این تکنولوژی می توان داده ها و جریان برق را توسط همان کابل شبکه انتقال داد و دیگر نیازی به کابل کشی دوباره برای برق نیست. به زبان ساده تکنولوژی POC در دوربین های آنالوگ، همان قابلیت POE در دوربین های مدار بسته IP می باشد.

نکته مهم این است که تکنولوژی POC تنها برای دوربین های مدار بسته آنالوگ اچ دی قابل استفاده است و دوربین های آنالوگ قدیمی نمی توانند روی بستر کابل کواکسیال دوربین را تغذیه نمایند. این تکنولوژی در سال 2016 ابداع گردیده است و با وجود این تکنولوژی، کار نصب به مراتب آسان تر می شود.

POC چیست؟

نحوه کار تکنولوژی POC در دوربین مداربسته

نحوه ی انتقال سیگنال ها در سامانه های آنالوگ و آنالوگ اچ دی با یکدیگر متفاوت است. در سامانه های آنالوگ، سیگنال های تصویر و جریان برق هر کدام در فرکانس های مختلفی ارسال می شوند تا با یکدیگر تداخل نداشته باشند. در این استاندارد که به آن آنالوگ POC نیز می گویند فقط امکان انتقال تصویر و جریان برق بر روی یک کابل وجود دارد و محودیت متراژ کابل در این استاندارد وجود دارد، اما POC استاندارد دیگری به نام اچ دی  POC دارد که در این حالت سیگنال های تصویر توسط ماژول Coupling، بر جریان برق سوار شده و جریان برق به سیگنال های حمل کننده تبدیل می شود.

در انتها سیگنال های تصویر توسط ماژول De coupling از جریان برق جدا می شود. در این استاندارد امکان ارسال تصویر، صدا، داده های تصویری، سیگنال های کنترلی و جریان برق توسط یک یک رشته کابل کواکسیال وجود دارد. در این استاندارد می توان تا 400 متر داده ها و جریان را منتقل کرد، این تجهیزات از فناوری خاصی بهره می برند که تاثیر جریان برق قوی تر نسبت به جریان برق ضعیف تر را کمتر می کند؛ بنابراین در این فناوری کاهش کیفیت یا اختلال در تصاویر را نخواهیم داشت.

POC چیست؟

محدودیت های سیستم POC

با اینکه سیستم های POC دارای مزایای بسیاری هستند اما دارای محدودیت هایی هم هستند. یکی از اصلی ترین محدودیت ها در نوع دوربین مدار بسته و دستگاه ضبط در سیستم دوربین مدار بسته است. برای استفاده از این تکنولوژی در دوربین های آنالوگ، این دوربین ها حتما باید قابلیت پشتیبانی از این تکنولوژی را داشته باشند، همچنین دستگاه دی وی آر هم حتما باید دارای خروجی های POC باشد. در صورتی که یکی از این دو شرط برقرار نباشد امکان استفاده از این تکنولوژی وجود ندارد، در ضمن به یاد داشته باشید که تکنولوژی POC تنها برای دوربین های آنالوگ نسل جدید قابل استفاده است و دوربین های آنالوگ قدیمی امکان استفاده از آن را ندارند.

در سال های اخیر دستگاه ها و دوربین های مدار بسته که از تکنولوژی POC پشتیبانی می کند، توسط شرکت های داهوا و هایک ویژن ارائه شده که از لحاظ قیمتی گران تر از سیستم های معمول است ولی در نهایت با توجه به حذف منابع تغذیه و پاور های دوربین مدار بسته و حذف کابل کشی برق برای پروژه های کوچک و متوسط مقرون به صرفه تر است. سیستم های POC همچنین دارای محدودیت طول کابل نیز هستند، در حال حاضر در سیستم های فعلی این مقدار بیشتر از 200 متر نیست و برای نصب در مسافت های بالاتر از 200 متر لازم است تا به صورت جداگانه کابل برق کشیده شود.

مزایای تکنولوژی POC دوربین مداربسته

بزرگترین مزیت استفاده از این تکنولوژی در دوربین های مدار بسته، انتقال تمام سیگنال ها روی تنها یک رشته کابل می باشد و در نتیجه کابل کشی بسیار آسان تر، سریع تر و کم هزینه تر خواهد بود. تمامی این موارد موجب رضایت بیشتر مشتریان می شود، همچنین از لحاظ زیبایی کار نیز مسیر نصب شما زیاد شلوغ نمی شود. این فناوری قادر است تا 400 متر سیگنال ها را انتقال دهد اما در روش سنتی یا باید به ازای هر دوربین یک آداپتور در کنار آن نصب می کردید که به معنی کابل کشی اضافی است و یا در صورتی که از آداپتور مرکزی استفاده می کردید اگر فاصله ی دوربین با آداپتور افزایش می یافت در زمان تاریکی و روشن شدن IR دوربین، آداپتور در ارسال جریان برق دچار مشکل می شد.

کاربرد های تکنولوژی POC  در دوربین های مداربسته

  • سایت های بزرگ: از این تکنولوژی می توان در پروژه های بزرگ برای کاهش کابل مصرفی، زمان نصب، سهولت کار و کاهش هزینه ها استفاده نمود.
  • پروژه های ساختمانی: اگر پروژه شما در سایت های ساختمانی باشد پس از هر مرحله از کار، محل نصب برخی دوربین ها را باید تغییر بدهید و پس از تمام کردن پروژه کل دوربین ها و کابل کشی را باید جمع کنید. در نتیجه استفاده از دوربین های مدار بسته با این قابلیت در این پروژه ها سبب می شود که کابل کمتری مصرف شده و منابع کمتری به هدر رود.
  • آسانسور: استفاده از این دوربین ها در پروژه هایی که دارای آسانسور می باشند از آن جایی که عملیات در آسانسور بسیار سخت و خطرناک می باشد با استفاده از تکنولوژی POC شما می توانید فقط با یک کابل در تونل آسانسور دوربین را نصب نمائید که زمان نصب را تقریبا نصب می کند.
  • اماکن پر خطر: در پروژه هایی مانند پمپ بنزین ها و یا اماکن مشابه که خطرات اتصالی سیم های برق و آتش سوزی وجود دارد، نصب چندین رشته کابل، سبب افزایش احتمال بروز حادثه می شود و تیم نصب باید زمان بیشتری صرف ایمن کردن مسیر کابل کشی و کابل ها کند اما با استفاده از تکنولوژی POC خطر کاهش پیدا کرده و کار سریع تر پایان می یابد.

POC چیست؟

تفاوت های POC و POE

POE یک استاندارد صنعتی در انتقال برق است که به طور همزمان امکان انتقال برق را همراه با سیگنال های داده بر روی کابل فراهم می کند. این استاندارد در واقع استانداردی است که در محدوده ولتاژ 37 تا 57 ولت کار می کند. این موضوع تضمین می کند که هر دستگاه POE ای که به سیستم متصل می شود به میزانی که لازم دارد انرژی الکتریکی دریافت می کند. POC نیز با اصول مشابهی کار می کند با این تفاوت که سیگنال ها را بر روی کابل کواکسیال منتقل کرده و تکنولوزی آن همه گیر نبوده و برای سیستم های اختصاصی کار می کند.

POC چیست؟

بنابراین تامین ولتاژ دستگاه ها در آن می تواند برای برآوردن نیاز های یک محصول یا سیستم خاص باشد. به طور خلاصه می توان گفت در POE انتقال سیگنال ها توسط کابل شبکه انجام می شود در حالی که در POC توسط کابل کواکسیال منتقل می شود. ماکزیمم مسافتی که POE انتقال می دهد صد متر است و این عدد در POC تا 200 متر می باشد. در ضمن امنیت و تضمین انتقال اطلاعات در POE بسیار بالا است زیرا آن را از طریق سیستم های تحت شبکه که امنیت بالایی دارند انجام می دهد و به طور کلی صرفه جویی بیشتری در هزینه و زمان کابل کشی های POC وجود دارد. اگر مطالعه ” دوربین مدار بسته POC چیست؟ ” برای شما مفید واقع گردیده است، برای مطالعه سایر مطالب مشابه با ما همراه باشید.

پچ کورد و انواع آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *