یو پی اس برای دوربین مداربسته

دستگاه ups و ips و کاربرد‌های آن‌ها در دوربین مداربسته

برای برقراری امنیت و پیشگیری از بسیاری از جرایم و اتفاقات می‌توان از دوربین مداربسته استفاده کرد؛ اما تنها خرید دوربین مداربسته کافی نیست. علاوه بر خرید دوربین مداربسته باید تجهیزات دیگری نیز تهیه کرد تا به کمک آن‌ها دوربین‌ را راه‌ اندازی کرده و در مواقع لزوم از آن‌ها استفاده کرد. دستگاه ضبط کننده تصویر و دستگاه ups از جمله این تجهیزات هستند. البته نرم افزارهای مخصوص دوربین را نیز نباید فراموش کرد.  در ادامه مقاله اطلاعات بیشتری درباره دستگاه ups و کاربرد آن‌ها در دوربین مداربسته مطرح خواهد شد.

همانطور که پیش این مطرح شد دستگاه ups از جمله دستگاه‌هایی است که بهتر است هنگام خریدن دوربین تهیه شود. این دستگاه به نوعی منبع برق پشتیبان به حساب می‌آید. در صورت قطعی برق می‌توان به عنوان برق اضطراری از آن استفاده کرد‌. قطعی برق اتفاقی رایج بوده و به دلایل مختلف ممکن است اتفاق بیفتد. هنگامی که منبع برقی در دسترس نباشد دوربین‌های مداربسته قادر به ضبط تصویرها نبوده و در صورت رخ دادن هر گونه اتفاقی سند و مدرکی از آن وجود نخواهد داشت. از دیگر دلایل تهیه این دستگاه این است که سارقان برای عدم وجود سند و مدرک ابتدا برق را قطع کرده و سپس وارد آن محل می‌شوند. به کمک این دستگاه سند و مدارک لازم برای اثبات جرم وجود دارد.

 

ups cctv

کاربردهای دستگاه ups

این دستگاه کاربرد‌های زیادی داشته که استفاده به عنوان برق اضطراری و پایداری در انرژی تنها یکی از آن‌ها می‌باشد. در موقعیت‌های دیگر نیز می‌توان از این دستگاه استفاده کرد که عبارتند از: قطعی برق، کاهش ولتاژ، وجود نویز، افت ولتاژ در طولانی مدت و افزایش ناگهانی ولتاژ.

قطعی برق

در صورت قطعی برق این دستگاه می‌تواند جایگزین شده و انرژی لازم برای تجهیزات را تامین کند.

کاهش نویز

از دیگر کاربرد‌های این دستگاه می‌توان به کاهش نویز اشاره کرد. این دستگاه با داشتن فیلتر تا حدی می‌تواند در کاهش نویز موثر باشد.

افت ناگهانی ولتاژ

در صورت افت ناگهانی ولتاژ که به دلیل تجمع بارهای الکتریکی اتفاق می‌افتد، این دستگاه با انرژی ذخیره شده ی خود ، انرژی لازم را تامین می‌کند. هنگامی که تجمع بارهای الکتریکی اتفاق بیفتد، تمام دستگاه‌های متصل به برق ریست می‌شوند. در چنین شرایطی تا زمان رفع مشکل می‌توان از ups استفاده کرد.

گاه پیش می‌آید که افت ولتاژ مقطعی نبوده و ادامه دار باشد. در چنین شرایطی می‌توان از استابلایزر یا تثبیت کننده ولتاژ تا زمان رفع مشکل بهره برد.

افزایش ناگهانی ولتاژ

اصولا این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که رعد و برق به ساختمان یا دستگاه‌ها اصابت کند. در چنین شرایطی بر خلاف افت ناگهانی ولتاژ که بارها در یکجا تجمع می‌کنند، بارها از مدار خارج شده و ممکن است دوربینی که به برق متصل است بسوزد.

چگونگی کارکرد دستگاه ups

چگونگی کارکرد این دستگاه کمی پیچیده است. این دستگاه درون خود یک باتری داشته و البته باتری‌ها فقط با ولتاژ DC شارژ می‌شوند. از آنجایی که جریان برق اصلی DC نیست بنابراین برای شارژ باتری باید تبدیل شود. هنگام تبدیل جریان به DC ۱۲ تا ۲۴ ولت افت ولتاژ دور از انتظار نیست. پس این مرحله باتری‌ها شارژ می‌شوند اما تجهیزات توسط برق شهری یا همان AC شارژ می‌شوند و این فرایند تبدیل دوباره درون دستگاه اتفاق می‌افتد.

نکته حائز اهمیت دیگری درباره دستگاه این است که توان هر دستگاه متغیر بوده و می‌تواند متفاوت باشد. واحد اندازه گیری توان نیز ولت آمپر است. دستگاه‌های موجود با رنج‌های مختلفی روانه بازار می‌شوند. برخی از این رنج‌ها عبارتند از: 600VA، 1KVA، 1.5KVA، 2KVA، 3KVA، 5KVA، 6KVA، 10KVA، 15KVA، 20KVA.

باتری‌ها ظرفیت ولتاژ متفاوتی دارند و هر چه ظرفیت آن‌ها بالاتر باشد به طبع گران تر خواهند بود.

 

دستگاه ups

شرایط نگهداری دستگاه ups

عوامل متنوعی در نگهداری از ups دخیل هستند که هر کدام به نوعی در عمر مفید دستگاه موثرند. باتری دستگاه نقش مهمی در عمر آن دارد و باید بدرستی از آن نگهداری کرد. مواردی که در عمر باتری دخیل هستند عبارتند از: دمای محیط، دفعات شارژ ک شارژ باتری.

دمای محیط

دمای محیط یکی از عواملی است که  در عمر باتری موثر است. طبعا دمای محیط نباید بیشتر از ۲۰الی ۳۰درجه باشد. در ضمن بهتر است در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرد. اگر قرار گرفتن دستگاه در محیط‌هایی بیشتر از ۳۰ درجه اجتناب ناپذیر است؛ می‌توان از باتری‌های نیکل کادمیوم استفاده کرد. در محیط‌های دیگر همان باتری‌های سرب اسیدی کفایت می‌کند.

شارژ باتری

شارژ باتری نقش مهمی در عمر دستگاه دارد. همانطور که مطرح شد همواره تبدیل برق متناوب به برق مستقیم در هنگام شارژ اتفاق می‌افتد. نکته حائز اهمیت این است که ولتاژ شارژر و باتری یکسان بوده و معادل ۱۳.۴ و ۱۳.۷می‌باشد.

شارژ باتری‌های دستگاه ups مطابق منحنی شارژ صورت می‌گیرد. در این روش ابتدا ولتاژ زیادی به دستگاه وارد شده و سپس از مقدار آن کاسته می‌شود‌. البته هنگام شارژ دستگاه باید به نوع باتری آن نیز توجه کرد‌.

دفعات شارژ

تعداد دفعات شارژ از موارد دیگری بوده که در عمر باتری دخیل است. هر چع تعداد دفعات شارژ به حد نصاب آن نزدیک گردد از عمرش کم می‌شود. تعداد دفعات شارژ هر دستگاه در دفترچه راهنما آن گفته شده است. به کمک Dos یا Depth of discharge می‌توان عمر باتری را اندازه گیری کرد‌. عمر باتری با اندازه DOS نسبت عکس دارد. هر چه DOS کمتر باشد، طول عمر باتری بیشتر است.

 

انواع دستگاه ups

دستگاه‌های ups نیز دسته بندی مخصوص به خود را دارند. این دستگاه‌ها در دو نوع آنلاین و آفلاین وجود دارند.

دستگاه آنلاین ups

نام گذاری این دستگاه بدین دلیل است که اینورتر در این دستگاه همواره در حال تبدیل ولتاژ می‌باشد‌. در این دستگاه جریان برق بدون نویز به تجهیزات برقی اتتقال یافته و جریان به صورت مستقیم به آن‌ها وارد نمی‌شود. این مدل دستگاه‌ها مخصوص دفترهای کوچک و خانه مناسب هستند‌. نوع آنلاین این دستگاه دارای خنک کننده بوده و ممکن است کمی صدا داشته باشد.

دستگاه آفلاین ups

نوع دیگری از این دستگاه وجود دارد که به صورت آفلاین کار می‌کند. این مدل نسبت به مدل آنلاین آن بیشتر در شرکت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد‌. هنگامی که برق قطع شود، دستگاه در کمتر از یک ثانیه تشخیص داده و شروع به کار می‌کند.

نوع دیگری از دستگاه ups وجود دارد که به آن line interactive می‌گویند. وظیفه این دستگاه تثبیت کننده برق خروجی به وسیله ترانسفوماتور می‌باشد.

Upsها با توجه به ورودی برقشان به دو دسته سه فاز یا صنعتی و تکفاز یا اداری تقسیم می‌شوند. درضمن upsهای سه فاز نیز خود در دو نوع سه به یک و سه به سه وجود دارند. این دسته بندی به اینکه مصرف کننده‌ها تکفاز یا سه فاز باشند بستگی دارد.

دستگاه Ips و مقایسه آن با ups

دستگاه ips  نیز مانند ups برق اضطراری را برای دوربین مداربسته فراهم می‌کند. فرق این دو دستگاه در این است که ips  سیکل‌های تکراری و مدارات و آداپتور را حذف کرده و بازدهی را تا ۹۵ درصد افزایش می‌دهد. Ips به نسبت ups قیمت کمتری داشته و این خود نوعی مزیت به حساب می‌آید.

تفاوت‌های ips  و ups

  • خروجی ips ۱۲.۵ ولت و ups ۲۲۰ ولت است.
  • جریان تلف شده در ups بیشتر از ips است.
  • فقط upsها در دو نوع آنلاین و افلاین وجود دارند.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *