آسانسور

نصب دوربین مداربسته در آسانسور

دوربین مداربسته برای برقراری امنیت و کنترل تردد مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دوربین‌ها با توجه به نوع و قابلیت‌های خود در اماکن مختلفی کاربرد دارند. آسانسور نیز از جمله مکان‌هایی است که تردد و رفت آمد زیادی در ان صورت می‌گیرد. نصب دوربین در آسانسور شرایط و تجهیزات مخصوص به خود را دارد که در ادامه مقاله مطرح می‌شود. نصب دوربین در این مکان با چالش رو به رو است چرا که نویز و قطعی نباید به وجود بیاید. این نویز و قعطی به دلیل متحرک بودن آسانسور می‌باشد.

کاربران برای نصب دوربین مداربسته در آسانسور به تجهیزاتی نیاز دارند. این تجهیزات عبارتند از: کابل، فرستنده، گیرنده، دوربین و دستگاه ضبط تصویر.

 

برای مشاوره و نصب دوربین مداربسته در آسانسور با ما تماس بگیرید.

 

اسانسور

 

دوربین آسانسور

دوربین‌ها به دو دسته آنالوگ و تحت شبکه تقسیم می‌شوند. برای تهیه دوربین مداربسته برای آسانسور می‌توان از برخی از قابلیت‌ها چشم پوشی کرد از جمله نور مادون قرمز. نور مادون قرمز به دلیل روشن بودن داخل آسانسور ضروری نیست. البته گاه پیش می‌آید که چراغ آسانسور کم نور می‌شود؛ در چنین شرایطی اگر دوربین نور مادون قرمز داشته باشد تا زمان برق رسانی مجدد تصویرها را با وضوح بالا ضبط می‌کند.

از سوی برخی از ویژگی ‌ها به داشتن تصویر با کیفیت کمک می‌کند، مانند قابلیت WDR. به دلیل وجود نور و آینه در آسانسور، بازتاب نور اتفاق می‌افتد. به کمک این قابلیت تصویر با کیفیتی ضبط شده و وضوح بالایی خواهد داشت.

از دیگر قابلیت‌های هوشمندی که به تشخیص مجرمان کمک می‌کند، قابلیت تشخیص تغییر زاویه دید دوربین و تشخیص خطای فوکوس می‌باشد‌. در چنین شرایطی اگر افراد سعی در پوشاندن دوربین داشته باشند، دوربین آن را تشخیص می‌دهد.

زاویه دید دوربین یکی از عوامل مهم در انتخاب دوربین می‌باشد. زاویه دید مناسب برای دوربین مداربسته داخل آسانسور 85 تا 95 درجه است. برای پوشش دهی مناسب نیز لنز بهتر است 2.8 یا 3.6 باشد.

مدل‌های مختلفی از دوربین‌های مداربسته در اسانسور کاربرد دارند. مدل مورد استفاده در آسانسور عبارتند از: سه گوش، اسپید دام، دام و مخفی. البته برخی از آسانسورها بالای دکمه ‌ها محفظه قرارگیری دوربین دارند.

محل قرارگیری دوربین بهتر است رو به رو درب آسانسور باشد. برای امنیت هر چه بیشتر نیز بهتر است دکمه‌های آسانسور مشخص باشند.

نکته دیگری که حائز اهمیت است ضد ضربه بودن دوربین می‌باشد. دوربین مداربسته آسانسور اغلب در دسترس افراد است در چنین شرایطی احتمال آسیب دیدن دوربین زیاد است و بهتر است از نوع ضد ضربه باشد.

دستگاه DVR و NVR

دستگاه ضبط کننده تصویر نیز باید متناسب با دوربین و با توجه به نیاز کاربران انتخاب شود. پردازش تصویر در این دستگاه انجام می‌شود. کاربران باید تعداد کانال‌های مورد نیاز خود را نیز هنگام خرید دستگاه NVR و DVR در نظر بگیرند.

محل قرار دادن دستگاه  NVR و DVR می‌تواند متفاوت باشد. اگر در طبقات بالا گذاشته شود بهتر است در اتاق آسانسور قرار گیرد. در طبقات پایین نیز بهتر است در چاله فرار آسانسور قرار گیرد.

 

نکاتی برای نصب دوربین مداربسته در آسانسور

در صورتی که دوربین مداربسته در آسانسور نصب شود، باید برچسب هشداری در اسانسور استفاده شود.

لنز دوربین بهتر است توسط پوششی مورد حفاظت قرار گیرد.

همواره توصیه می‌شود برای برقراری امنیت هر چه بیشتر از دوربین‌هایی استفاده شود که میکروفون دارند. در چنین شرایطی صداها را نیز می‌توان ثبت کرد. داشتن میکروفون دو طرفه مزیت‌هایی نیز به همراه دارد. در صورت رخ دادن جرم صدای مجرمین ضبط شده و از سوی دیگر اگر شخصی داخل آسانسور مانده باشد، می‌توان مکالمه دو طرفه داشت.

 

1- کابل

کابل مورد استفاده در آسانسور با توجه به نوع دوربین مورد نظر متفاوت است. برای دوربین‌های تحت شبکه کابل  cat6 از نوع SFTP استفاده می‌شود‌. در دوربین‌های آنالوگ کابل کواکسیال کاربرد دارد. یکی از از کابل‌هایی که برای اینکار استفاده می‌شود RG59 می‌باشد.

کابل کشی در آسانسور به روش‌های مختلفی قابل انجام است. این روش‌ها عبارتند از: کابل کشی از بالای آسانسور، کابل کشی از پایین آسانسور و استفاده از تراول کابل‌ travel cable.

تراول کابل چیست؟ travel cable

در آسانسورها برای انتقال سیگنال و جریان از کابل تراول استفاده می‌شود. این سیگنال‌ها بین کابین آسانسور و جعبه فرمان رد و بدل می‌شود. این نوع کابل‌ها همواره در حال حرکت بوده و دو نوع  هستند. این نوع کابل‌ها چند هادی هستند و در اثر تحرک زیاد آسیب نمی‌بینند. این دو نوع عبارتند از: نوع تخت و گرد. کابل تراول گرد انعطاف پذیری بهتری داشته و رساناتر است.

2- گیرنده و فرستنده

گاها برای رد و بدل کردن اطلاعات از سیگنال لیزری استفاده می‌شود. البته در این روش به دلیل گرد و خاک موجود در چاه آسانسور ممکن است گاهی اختلال ایجاد شود. محل نصب گیرنده زیر کابین آسانسور و محل نصب فرستنده در کف چاه یا شفت آسانسور می‌باشد. دوربین نیز در سقف کابین آسانسور نصب می‌شود‌. کابل دوربین‌ نیز با توجه به نوع دوربین انتخاب می‌شود.

در این روش اطلاعات از طریق گیرنده به دستگاه دی وی آر یا ان وی آر منتقل می‌شود. برد این انتقال اطلاعات 1300 فوت می‌باشد.

3- اتصال و انتقال اطلاعات به صورت بی سیم و رادیویی در آسانسور

بدون کابل کشی و به صورت بی سیم نیز می‌توان اطلاعات را منتقل کرد. دو حالت مختلف برای انجام اینکار وجود دارد: دوربین مداربسته تحت شبکه و دوربین آنالوگ با دستگاه رکوردر.

در دو روش فوق آی پی شناسایی شده و توسط آنتن رادیویی یا روترهای وایرلس اطلاعات منتقل می‌شوند. یکی از آنتن‌ها باید زیر کابین و دیگری در کف چاله آسانسور نصب گردد.

4- اکسس پوینت در دوربین مداربسته آسانسور

همانطور که پیشتر گفته شد می‌توان از دوربین‌های بی سیم در آسانسور استفاده کرد تا نصب راحت تر بوده و هزینه کابل کشی دیگر وجود نداشته باشد. برای انجام اینکار دوربین مداربسته باید تحت شبکه باشد. در صورتی که افراد بخواهد از دوربین‌های آنالوگ استفاده کنند، باید کانکتور مخصوصی برای تبدیل نوع دوربین به تحت شبکه، تهیه شود.

قدم بعدی برای راه اندازی توسط اکسس پوینت داشتن منبع تغذیه برای دوربین است. از برق بالای کابین  می‌توان برای تغذیه استفاده کرد. دوربین باید به دستگاه اکسس پوینت متصل شده و دستگاه ضبط تصویرنیز باید به اکسس پوینت دیگری متصل شود. رنج IP هر دو اکسس پوینت نیز باید یکسان باشد. مددکاری آن‌ها نیز باید bridge تعریف شود.

کلام آخر

نصب دوربین مداربسته در آسانسور باعث می‌شود امنیت برقرار شود و از بسیاری از اتفاقات پیشگیری کرد. انجام این کار با تمام مزیت‌هایش چالش‌هایی را نیز به همراه دارد که هزینه کابل کشی یکی از آن‌هاست. می‌توان از دوربین‌های بی سیم استفاده کرد که با داشتن هزینه بالا، کیفیت بهتری  را نیز به همراه دارد و اطلاعات براحتی بدون کابل کشی انتقال می‌یابد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *