WDR

3 نکته ای که باید درباره WDR بدانید

همانطور که مستحضر هستید، دوربین های مداربسته از مهم ترین تجهیزاتی هستند که برای برقراری امنیت در فضاهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. در نسخه های اولیه دوربین های مداربسته، کیفیت تصاویر با آنچه امروزه مشاهده می کنیم بسیار تفاوت داشت و پایین تر بود. هم کیفیت تصاویر ضعیف تر بود و هم تصاویر وضوح پایین تری داشتند. با گذر زمان، تولید کنندگان دوربین های مداربسته همواره در پی آن بوده و هستند تا کیفیت تصاویر ضبط شده توسط دوربین های مداربسته را تا حد امکان بالاتر ببرند.

بالاتر رفتن کیفیت تصاویر دوربین های مداربسته دقیقا با بالاتر رفتن امنیت رابطه مستقیم دارد و هر چه این پیشرفت ها ادامه داشته باشد به نوعی به نفع کاربران دوربین های مداربسته است. عموما پیشرفت های ایجاد شده در دنیای دوربین های مداربسته در قالب پیشرفت های سخت افزاری و پیشرفت های تکنولوژیکی نمایان می شود که یکی از جذاب ترین تکنولوژی ها در حوزه دوربین های مداربسته، تکنولوژی WDR است. در ادامه مطلب ” 3 نکته ای که باید درباره WDR بدانید ” قصد داریم بیشتر درباره این تکنولوژی با شما صحبت کنیم. لطفا با ما همراه باشید.

خوب در ابتدا بهتر است با اصطلاح  WDRبیشتر آشنا شویم. اصطلاح WDR مخفف عبارت Wide Dynamic Range به معنای بازه دینامیکی بالا است. حال ممکن است این سوال برای شما پیش آمده باشد که Dynamic Range یا بازه دینامیکی (دامنه دینامیکی) چیست؟

DYNAMIC RANGE چپیست ؟

دامنه یا بازه دینامیکی به معنای میزان قدرت و توانایی دوربین در دریافت تصاویر در بازه های نوری مختلف است. هر چه دامنه یاد شده گسترده تر باشد، دوربین توانایی بالاتری در دیدن اختلاف نور محیط دارد. برای اکثر دوربین های معمولی، این بازه حدود 50 است. برای اینکه متوجه میزان این عدد شوید باید بگوئیم که عدد این بازه برای چشم انسان حدود 100 است.

WDR یا دامنه دینامیکی بالا به چه معناست؟

حال که با مفهوم دامنه دینامیکی آشنا شدیم نوبت به اصطلاح دامنه دینامیکی بالا می رسد. زمانی که یک دوربین به تکنولوژی WDR مجهز است بدین معناست که این دوربین بازه دینامیکی بیشتری نسبت به دوربین های دیگر دارد. اختلاف سطح نور یکی از شایع ترین مشکلاتی است که دوربین های مداربسته معمولی با آن دست و پنجه نرم می کنند. این مشکل بزرگ زمانی ایجاد می شود که یک منبع نوری قوی در یک محیط تاریک وجود داشته باشد. ( نمونه بارز منبع نوری قوی، نور خورشید است)

WDR

وجود منبع نور باعث می شود که دیافراگم دوربین بسته شود که نتیجه آن این است که قسمت های کم نورتر فضا در تصویر ضبط شده بصورت کاملا تاریک به نمایش در بیایند. این موضوع باعث می شد که در بسیاری اوقات تصاویر مورد نظر کاربران ضبط نشود و این موضوع تبدیل به نکته ای برای سو استفاده های افراد تبهکار گردد. بنابراین سازندگان دوربین ها تصمیم گرفتند تا با این موضوع مقابله کنند و راهکارهای مختلفی ارائه نمایند. از مهم ترین راهکارهای مقابله با این پدیده می توان به مکانیزم های  WDRیا BLC  اشاره نمود.

حال این سوال پیش می آید که این تکنولوژی چگونه کار می کند؟

در مکانیزم  WDRدوربین به دو چیپ CCD سرعت بالا و سرعت پائین مجهز گردیده است. در ابتدا CCD سرعت پائین که مدت زمان نوردهی زیادی دارد و CCD سرعت بالا که مدت زمان نوردهی کمی دارد، تصاویر را پیمایش می نمایند. پس از این مرحله، دو تصویری که از این دو حسگر بصورت جداگانه بدست آمده اند با یکدیگر ترکیب شده و تصویر نهایی تولید می شود. تصویر نهایی تولید شده از این دو حسگر، کیفیت مناسبی هم در نقاط کم نور و هم در نقاط پر نور دارد.

قابلیت WDR چه معایبی دارد؟

استفاده از مکانیزم WDR کمک می کند تا حد بالایی، مشکل اختلاف نور برطرف گردد اما معایبی نیز دارد که از جمله این معایب می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • نویز موجود در بخش های مختلف تصویر ممکن است با بخش های دیگر متفاوت باشد. به طور مثال ممکن است نویز بیشتری در قسمت های تیره تصویر وجود داشته باشد.
  • این احتمال وجود دارد که سطح روشنایی قسمت هایی که بین دو سطح با روشنایی های مختلف واقع شده اند، متفاوت باشد.
  • این امکان وجود دارد که زنده بودن رنگ ها کاهش یافته و رنگ ها مرده به نظر برسند.

دامنه دینامیکی

توضیحات بیشتر درباره WDR

دوربین های مداربسته قابلیت  WDRرا به دو صورت در اختیار کاربران قرار می دهند یا به عبارت دیگر به 2 صورت این کار را انجام می دهند: واقعی یا دیجیتالی

  • دوربین های WDRواقعی که با سرعت شاتر، این مهم را برای ما فراهم می آورند.
  • دوربین های DWDR یا WDR دیجیتالی که با استفاده از جبران نرم افزاری این کار را انجام می دهد.

همان طور که پیش تر نیز توضیح داده شد، دوربین های WDR واقعی با دریافت دو سری عکس و تبدیل آن به عکس سوم کار می کنند. دوربین های مجهز به  WDRدو چیپ دارند که چیپ اول با سرعت شاتر بالاتر تصویر فضای پر نور را ثبت می کند و چیپ دوم با سرعت شاتر پایین تر تصاویر فضای کم نور را ثبت می نماید، در نهایت هم این دو تصویر با هم ادغام می شوند تا تصویر نهایی پدید بیاید.

قیمت دوربین های WDR

قیمت دوربین هایی که بصورت سخت افزاری قابلیت  WDRرا در اختیار قرار می دهند بسیار بالاست از همین رو فعالان و تولید کنندگان دوربین های مداربسته تلاش داشتند تا این قابلیت را با استفاده از نرم افزار به دوربین ها اضافه نمایند تا هم دوربین ارزان تر باشد و هم اینکه این قابلیت در اختیار افراد بیشتری قرار گیرد.

هر دو نوع دوربین در بازارهای جهانی موجود هستند و طرفداران خودشان را نیز دارند اما آنچه واضح است این است که کیفیت تصاویر خروجی دوربین هایی که بصورت واقعی این قابلیت را فراهم می آورند بسیار بالاتر است و این دوربین ها عملکرد بهتری دارند. اگر بخواهیم تفاوت دو نوع  WDRرا برای شما باز کنیم می توانیم به زوم دیجیتال و زوم اپتیکال اشاره کنیم. زوم اپتیکال بزرگنمایی تصویر را بدون افت کیفیت انجام می دهد اما در زوم دیجیتال، بزرگنمایی با افت کیفیت رخ می دهد. کیفیت دوربین  DWDRبا دوربین  WDRنیز تفاوت هایی دارد اما در کل بودنش از نبودنش بسیار بهتر است.

تفاوت WDR، BLC و HLC در دوربین های مداربسته چیست؟

BLC:

در فضاهایی که منبع نوری قوی به داخل می تابد، تصویر سوژه به دلیل این نور زیاد تیره و سیاه می افتد. به دلیل نور زیادی که در پشت سوژه وجود دارد، دوربین مداربسته قادر به ارائه تصویر با کیفیت بالا نیست و جزئیات تصویر در این مورد از بین می رود. قابلیت BLC که مخفف کلمه Back Light Compensation است، مانع تیره شدن تصویر در چنین مواقعی می شود. این قابلیت، فعالیت خود را به این صورت انجام می دهد که دیافراگم دوربین بازتر شده و نور پس زمینه کمتر می شود. این تکنولوژی البته باعث می شود تا مناطق پر نور در پشت تصویر سفید و غیر واضح باشند.

دامنه دینامیکی

HLC:

در زمانی که شب است یا در فضاهایی که تاریک می باشد، منابع نوری قوی مانند نور چراغ خودروها یا نورهای خیابان ها می توانند ار وضوح تصویر مورد نظر ما بکاهند. قابلیت  HLCکه مخفف Highlight Compensation است به صورت خودکار منابع نوری قوی را تشخیص می دهد و میزان نور آنها را کاهش می دهد. کاربرد مهم این قابلیت زمانی است که بنا باشد در تاریکی شب و زمانی که چراغ های خودرو روشن است، بتوان پلاک خودروها را بدون مانع خواند.

کاتالوگ دوربین مداربسته  WDR

زمانی که قصد دارید تا دوربین مداربسته ای برای خود خریداری نمائید، به کاتالوگ دوربین مورد نظر نگاهی بیندازید و اطمینان حاصل کنید، دوربین  WDR که قصد خریداری اش را دارید، این قابلیت را بصورت واقعی دارد یا بصورت دیجیتالی این کار را برای شما انجام می دهد، تا بتوانید در نهایت بهترین خرید را داشته باشید.

امیدواریم مطالعه مطلب 3 نکته ای که باید درباره WDR بدانید “ برای شما مفید واقع گردیده باشد. اگر به مطالب آموزشی این چنینی در ارتباط با دوربین های مداربسته علاقمند هستید، با دیگر مطالب ما نیز همراه باشید.

نصب دوربین مداربسته

2 thoughts on “WDR چیست؟

  1. خیلی توضیحات عالی دادید
    مرسی از سایت پر محتواتون
    خیلی جالب که سایت برای فروش طراحی شده اما مقالات خوبی هم دارید.

    1. ممنونیم از شما خانوم خدابنده لو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *